Termékek

FIPOK

Élettani és pszichés teljesítménymutatók szinkronizált mérésén alapuló pszichológiai vizsgálatokat támogató mérő és kiértékelő rendszer

A FIPOK mérőrendszer humánerőforrás kiválasztáshoz, alkalmasság vizsgálatokhoz, és pszichés állapotfelméréshez szolgáltat objektív mérési eredményeket a pszichológiai véleményalkotáshoz.

A kiemelt felelősségű, vagy különösen nagy terhelést okozó feladatot végzők alkalmasság-vizsgálatánál egyre erőteljesebb hangsúlyt kap a mentális alkalmasság és rendszeres állapotszűrés jelentősége, ezen belül a stressz okozta teljesítménycsökkenés vizsgálata.

arousal

A FIPOK rendszer feladatok végrehajtása közben, különböző kognitív területeken méri az alany teljesítményét és eközben figyeli az alany stressz szintjének változását és kognitív fáradását, ezzel lehetővé teszi annak megítélését, hogy az alany hogyan képes megküzdeni stressz szituációkban és milyen pszichés rekuperációs képességgel rendelkezik.

Muse image
A mérés vizsgálati protokoll szerint összeállított, néhány perces relaxációs és kisebb stresszt kiváltó játékos számítógépes feladatokból áll. A vizsgált személy a mérés alatt egy EEG fejpántot és egy EKG mellkasi hevedert visel, melyek a relaxációs állapot megítéléséhez az agyi alfa hullámokat, a stressz szint méréséhez a szívfrekvencia-variabilitást (HRV) mérik.
Movesense image
Muse image
A mérés vizsgálati protokoll szerint összeállított, néhány perces relaxációs és kisebb stresszt kiváltó játékos számítógépes feladatokból áll. A vizsgált személy a mérés alatt egy EEG fejpántot és egy EKG mellkasi hevedert visel, melyek a relaxációs állapot megítéléséhez az agyi alfa hullámokat, a stressz szint méréséhez a ariabilitást (HRV) mérik.
Movesense image

A rendszer a protokoll egy lépéseként lehetővé teszi önbevalláson alapuló (szubjektív) pszichológiai kérdőívvel gyűjtött adatok felvételét és eközben a stressz-szint műszeres objektív meghatározását.

Pose image

A FIPOK a koncentráció megfigyeléséhez a mérés során kameraképet és gépi tanulási (ML) algoritmusokat alkalmazva monitorozza a fej mozgását, a posztúra tartási képességet mérő feladatokhoz pedig pózbecslő algoritmust használ.

A több egyénen elvégzett, azonos protokoll szerinti mérések, célzott feladatai során elért eredmények alapján megítélhető a vizsgált személyek stressz-szintjének változása, a regenerálódási képességük, és értékelhetők a kognitív tulajdonságaik, melyek értékelése segíti az adott feladatra legalkalmasabb jelölt kiválasztását. Egy adott egyén rendszeres mérésével képet kaphatunk az egyén aktuális pszichés állapotáról és annak időbeli változásáról is. A rendszer alkalmas még a kognitív képességek fejlesztésére, és a stresszes állapot objektív mérésével, annak negatív hatásainak tudatos csökkentésére is.

A FIPOK rendszer használatát javasoljuk az alkalmasság- vizsgálatokon túl, terápiák eredményességének objektív vizsgálatához, valamint kritikus- és/vagy versenyhelyzetekhez való felkészítéshez.

szokep

A FIPOK rendszer használatát javasoljuk az alkalmasság- vizsgálatokon túl, terápiák eredményességének objektív vizsgálatához, valamint kritikus- és/vagy versenyhelyzetekhez való felkészítéshez.

szokep

Ha szeretne többet tudni a FIPOK rendszerről, vagy személyesen szeretné kipróbálni a mérőrendszert, keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Aviatronic Kft.

1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

Tel: +36-209-738-234, E-mail: fipok@aviatronic.hu